![]() |
Nomnomnomnom Nu ska jag laga mockarutor då det var en evighet sedan jag lagade det känns det som, men håll med om att det är rätt gött ;) Jag använder mig inte utav det här receptet men på denna länk nedanför finns det även steg för steg med bilder vilket är jätte bra! Bloggar mer senare så ni får ha det super bra medans jag är konditor. Förresten vet ni någon konditor kurs? Skulle gärna vilja gå en för att lära mig lite mer om hur man lagar goda och lite proffsiga bakelser/tårtor/kakor ;) MUMS! http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html
Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!
![]() ![]() Ingredienser:
Glasyr:
Garnering:
Utrustning du behöver:Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
2. Smält smöret/margarinet och låt svalna. 3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke. 4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. 5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. 6. Vispa snabbt ihop med elvisp. 7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. 8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet. 9. Häll och bred ut smeten i formen. 10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren. 11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar. 12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. 13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. 14. Vispa till en jämn smet. 15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. 16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna. 17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat. |
8 mars 2012
Mockarutor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar